duminică, 28 noiembrie 2010

Legea lui Arhimede si aerisirea caloriferelor

Exista vreo legatura intre aerisirea caloriferelor si Legea lui Arhimede? Fara sa ne dam seama, multe legi clasice ale fizicii ofera o explicatie pentru functionarea unor unelte sau pentru fenomene din domeniul amenajarilor interioare.

luni, 22 noiembrie 2010

Statii meteo pentru acasa

Vrem sa stim cum va fi vremea? Cum sa ne imbracam, luam umbrela astazi cu noi? Cat de tare bate vantul? Foarte simplu - ne cumparam o statie meteo pentru acasa. Aceasta are doua componente - un senzor ce va fi asezat afara, pentru a transmite informatiile despre vreme wireless pe un display din interior.

joi, 11 noiembrie 2010

Cum se prind perdelele si draperiile

Draperiile si perdelele se pot prinde prin galerii cu sina metalica - iar acestea pot fi cu prindere in inele sau cu sina. Cele cu sina pot avea unul sau 2 canale. Carligele pentru galeria cu sina metalica se prind intai de rejansa perdelei, apoi se introduc in sina galeriei.

Fixarea Caloriferului de Podea

Unele spatii nu permit prinderea caloriferului de perete, asa cum se face in mod normal. De aceea exista un suport de calorifer cu fixare in podea. Astfel, tevile de apa se prind in partea de jos, nu in lateral. Suportul cuprinde 2 picioruse care se fixeaza prin dibluri in podea.

miercuri, 3 noiembrie 2010

Teava Multistrat

Cum se Taie Teava Multistrat?

Mai intai facem masuratorile necesare, apoi marcam locul unde trebuie sa taiem. Avem nevoie de un cleste cu lama foarte ascutita si un disc zimtat care se poate cumpara din magazinele de specialitate.