vineri, 18 mai 2012

Pot sa imi zugravesc singur casa?

Desigur! Cu putina planificare si organizare, este posibil sa ne zugravim singuri casa. Capatam experienta, avem satisfactia lucrului bine facut chiar de mana noastra si, in plus, scutim banii de manopera.
Ustensile:
spaclu
gletiera
bormasina cu amestecator
trafalet
Etapele pentru zugraveli interioare:
1. Inspectam starea peretilor. Daca avem de-a face cu o zugraveala veche, din huma, var sau calciu, ori gletul este umflat, atunci peretii trebuie curatati, preferabil pana la zid. Daca avem vopsea lavabila veche, spalam bine peretii cu apa si sapun, pentru a indeparta praful, care poate impiedica noua vopsea sa faca priza. Acolo unde gletul se umfla la umezeala, trebuie curatat pana la zid.
folosim un spaclu cu care razuim peretii.
2. Repararea si indreptarea peretilor. Daca peretii prezinta denivelari sau gauri la suprafata zidului, atunci ii putem indrepta cu adeziv de tencuiala.
3. Gletuire. Daca am curatat peretii la zid, aplicam 1-2 straturi de glet de grosime potrivita. Este mai bine sa aplicam doua straturi subtiri de glet decat unul singur gros, pentru ca se poate umfla. Daca am inlaturat gletul doar in unele zone, atunci aplicam glet doar in acele zone. Gletul se amesteca cu apa in cantitatile mentionate de producator pe ambalaj. Cel mai bine este sa folosim un amestecator atasat la o bormasina, pentru a fi siguri ca nu raman cocoloase. Se aplica pe perete cu gletiera.
4. Finisarea gletului. Suprafata gletuita trebuie finisata cu ajutorul unei benzi abrazive. Exista si aparate speciale pentru finisarea gletului. (Daca avem suprafete mari sau mai multe camere, merita investitia). Folosim o masca de protectie, pentru a nu inspira praful fin care rezulta in urma operatiunii.
5. Aplicarea vopselei lavabile. Am ajuns la partea mai usoara... Cumparam un trafalet si aplicam vopseaua lavabila alba sau in culorile dorite, pe care le putem prepara la fata locului sau le cumparam gata colorate...

Spor la treaba!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu